האקתון מיכל סלה Safe@Home, שלושה ימים של התעלות בכל כך הרבה מובנים, שלושה ימים בהם הלב מתרחב מהתרגשות; שלושה ימים שהם חגיגה של טוב אנושי, בכל מובן המילה, אלפי א.נשים המנדבים.ות מזמנם.ן, מוחם.ן וליבם.ן העצום לטובת האחרת; שלושה ימים של לקיחת אחריות של גופי מדינה, הייטק, צבא, חברה, יחד יוצאים באמירה ברורה: מדינת ההייטק המסוגלת למנוע טרור מחוץ ראוי ויכולה למנוע טרור בבית.
אלימות נגד נשים זו לא גזירת גורל! יחד נפתח כיפת ברזל לאלימות!
במקום הראשון: Safe Button
ראש צוות: מירב בן יאיר
כפתור ביטחון שמאפשר לנשים במעגל האלימות להשתמש בלחצן סמוי, ללחוץ עליו בזמן מצוקה ולהזעיק אנשים בטוחים שהוגדרו מראש באפליקציה מיועדת. הוא פונקציונאלי, אפשר להניח אותו בכל מקום ובלתי תלוי באפליקציות וטלפון חכם.
"אני זוכרת שזה קרה לי. לא הייתה לי סוללה כמעט וגם לא ידעתי איפה אני. קפאתי, אבל שמרתי על קור רוח. חשבתי שאם רק היה לי כפתור מצוקה סמוי שרק האנשים שקרובים אליי היו יודעים עליו, זה יכל לתת לי ביטחון.
כפתור בשעון, בעגיל, בשרשרת.. במה שיש. ובקלות, בלי רעש או משהו, להזעיק את מי שידאג לי במצבים האלה.
אפשר לפתח את זה למקומות אחרים, אבל אני רוצה לעזור או לפחות לנסות."
במקום השני: הקפסולה
ראש צוות: עדי קריאף
הקפסולה הינה מערכת סגורה להגשה של תלונה מוקדמת. תלונה אשר אינה חשופה ואינה מאלצת את גורמי הביטחון לפעול. בקפסולה נאספות העדויות ומתגבשות לתיק מול פוגע מסוים.
הקפסולה מייצרת בטחון למתלוננת בכך שהיא מחברת אותה למתלוננות נוספות ובכך מעצימה את הקול שלה. הקול שלנו הנשים יחד חזק פי כמה מקולו היחיד של הפוגע.
במקום השלישי: mentor4u
ראש צוות: ענת אנגל
יישומון בשעון חכם, שמנטר מדדים פיזיולוגיים אצל הגבר בזמן אירוע אלימות, ומחבר אוטומטית שיחה בין הגבר האלים למנטור תומך, המגיש סיוע לגבר האלים, מרחיק את הגבר האלים ממוקד האלימות, ומפחית את רמת המסוכנות שלו.
אלו הן שלושת הצוותים הזוכים בתחרות האקתון מיכל סלה Safe@Home 2021
פלייליסט של סרטוני יוטיוב, המיזמים שנוצרו בהאקתון והוגשו לתחרות